May Current Affairs 2018 Questions and Answers

Latest important National and International Current Affairs of May 2018 Questions and Answers for all competitive exams in India.

Current Affairs of May 2018 Questions and Answers

Important May 2018 Current Affairs Bits:

08 May 2018

May National and International Days

1st May - Mayday

3rd May - World Press Freedom Day.

4th May - World Red Cross Day.

2nd Sunday of May - Mother's Day.

11th May - National Technological Day.

15th May - International Family Day.

17th May - World Telecommunication Day.

21st May - Anti Terrorism Day.

23rd May - World Biodiversity Day.

24th May - Commonwealth Day.

31st May - World Anti Tobacco Day.

07 May 2018

1. Who is President of Russia?

Ans: Vladimir Putin is sworn as the 4th time President of Russia.

2. Who is Fist Indian to swim across the English Channel?

Ans: Mihir Sen.

3. Who is the first Indian to Climb Mount Everest?

Ans: Tenzing Norgay.


05 May 2018

1. In which category has Swedish Academy decided to skip the Nobel Prize 2018?

Ans: Swedish Academy has decided to skip Nobel Prize 2018 In Literature.

2. Recently In which State has 'Go to Village' mission launched in India?

Ans: In Manipur State 'Go to Village' Mission has launched by Manipur CM N. Biren.

3. Who was the first person to receive the Peramavir Chakra?

Ans: Major Somnath Sharma.

04 May 2018

1. Who has WBC Asia Boxer of the Year award received?

Ans: Indian Boxer Pugilist Neeraj Goyat received the WBC Asia Boxer of the Year Award 2018.

2. Who was named the Footballer of the Year 2018?

Ans: Mohamed Salah has named the Footballer of the Year 2018.

03 May 2018

1. Which State has become the 1st State to provide the digitally signed land records?

Ans: Maharashtra.

2. World Press Freedom day observed on 3rd May.

3. Who is the 1st President of the Indian Republic?

Ans: Dr. Rajendra Prasad

02 May 2018:

1. According to the World Health Organisation (WHO) report, India has 14 most populated cities out of 20 cities in the World.

2. Indian Telecom Commission has approved to use mobile services in International and domestics flights. According to this proposal, peoples can use mobile internet and make phone calls.

3. New Director General of Press Information Bureau is Sitanshu Ranjan Kar.

4. Which country has the highest gold resources in the world?
Ans: South Africa

5. Which City will be held 15th Pravasi Bharatiya Divas 2019 in India?
Ans: Varanasi.

01 May 2018:

1. Who is the new Chief Coach of Men's Hockey?
Ans: Harendra Singh.

2. Who has become the World No. 1 shooter in 10m Air Pistol?
Ans: Shahzar Rizvi

3. International Labour Day has observed on 1st May of every year.

4. In Satellite Fencing Championship 2018 India's CA Bhavani Devi has won Silver Medal.

5. Which Country has the highest mica substance resources in the world?
Ans: India

No comments:

Post a Comment